Hvad er minirace?


Minirace (også kaldet slot race) er en konkurrencedrevet hobby med motordrevne miniaturebiler, som kører rundt riller i en bane, og hastigheden kontrolleres med en håndspeeder.

Miniracebilerne er ofte miniudgaver af faktiske racerbiler, hvor karosserierne er designet til minirace. 

Der findes forskellige skalaer for miniracebiler, hvor 1:24 er den mest almindelige. Den typiske 1:24 bil er 18-20 cm lang, og består at af et indkøbt metal chassis, hvor der ovenpå er monteret en karosse af enten plastik eller glasfiber. Der findes mange miniracebiler, og der er noget for enhver smag. De mest populære biler er skalamodeller af GT og LMP24 racerbiler.


Minirace rangerer fra ugentlige afslappende klubaftener på hjemmebanen til konkurrenceweekender i hele Danmark.


Minirace i Kolding (KMRC)


Kolding Mini Race Club blev grundlagt i 1999, og siden da er der kørt mange omgange på vores bane. KMRC fungerer som et ugentligt mødested, hver torsdag, for entuastiske minirace kørere, hvor der bliver skabt rum til at nørde biler, øve banen igennem, køre klubrace og få vendt hverdagen i behageligt samvær.


Medlemmerne i klubben deltager gennem året i regionale og nationale løbserier, og de mest garvede stiller op til Danmarks mesterskaberne. Som medlem i klubben er man med til at vedligholde lånebilerne og banen.


Har du lyst til at blive introduceret til minirace i Kolding er du altid velkommen til at komme forbi til de ugentlige klubaftener. For at være på den sikre side er det bedst at kontakte os inden, så vi er sikre på at kunne tage ordentligt imod dig. Det er ikke nødvendigt at du har dit eget udstyr - vi vil hellere end gerne sætte dig ind i tingene, og præsentere dig for vores minirace hobby. 

Hvis du i fremtiden får lyst til at dyrke minirace som din hobby kræver det en elektronisk håndspeeder og en 1:24 bil (Dette løber samlet op i ca. 2500 kr).

Er du efter et par besøg til vores ugentlige klubaftener blevet bidt af minirace koster et årskontingent 600 kr. Har du lyst til at booke banen til eksempelvis polterabend, julefrokost, firmaudflugt eller en sjov eftermiddag med vennerne kan du læse mere under 'Kom og kør'.


Håndspeeder

LMP24

Scaleauto